Bezoek aan mamare 2016

Laurette Komac

DSCN1072_edited.jpg

Dank zij het enthousiasme van Reinhilde en mijn nieuwsgierigheid bezocht ik in januari 2016 Mamare. India is een totaal andere wereld en andere cultuur, ontzettend boeiend maar ook schrijnend. De armoede in dit deel van India is enorm en ondanks dat zijn ze ontzettend gastvrij en vriendelijk. Er is menig traantje gevloeid.

Bij aankomst werd ik door iedereen met open armen ontvangen. Dat voelde meteen al goed. De campus Mamare is in vergelijking met de wereld erbuiten een waar paradijs. Netjes, rustig en vooral gelukkige kinderen. De blije gezichten en de dankbaarheid in hun ogen voor elk klein beetje persoonlijke aandacht doen je hart smelten.

Door het kastensysteem maken deze kinderen in het leven geen schijn van kans. Door onze bijdragen krijgen ze de mogelijkheid om uit de armoede te stappen, om een dak boven hun hoofd te hebben, om in een bed te slapen, om te studeren en later een job te vinden. Je ziet ze ook genieten. Hier kunnen ze lekker kind zijn, ravotten, spelen en vooral met elkaar bezig zijn. Dit is wat kinderen willen en vooral wat kinderen nodig hebben.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Ja, ik wil absoluut een keer terug naar Mamare, die ontzettend goed werk verricht voor kinderen en jongeren!

Bezoek aan mamare 2007

Domien Peeters

IMAG0140_edited.jpg

Mijn  bezoek aan Mamare was onderdeel van een grote reis met vrienden naar verschillende delen van India, maar was absoluut een unieke gebeurtenis. We leefden enkele dagen tussen de kinderen en hun enthousiasme was hartverwarmend. We kregen ook inzicht in de goede werkingsprincipes die aan de basis liggen van het weeshuis. Als cadeautje hadden we gebruikte voetbaltruitjes mee en het was schitterend om hen in die outfits plezier te zien maken. Dit bezoek vergeten we nooit!"

Bezoek aan mamare 2013

Willem Hof

In 2013 ben ik met Maaike naar Mamare geweest en heb ervaren hoe zo’n project voor deze kinderen belangrijk is. Dankzij alle sponsoren zie je de kinderen opbloeien en zie ik blije gezichten .

Ik werd er begroet alsof ze mij al jaren kenden en ging naar de scholen van hun waar ze normaal misschien nooit aan toe waren gekomen. Thuis in Mamare heb ik met hen kunnen sporten en spelen.

Dankzij de stichting BASS financiert de overheid een deel van het school gebeuren en krijgen de kinderen tussen de middag een lunch en staat aan het eind van de dag het avondeten in Mamare weer klaar.

De week dát er was heb ik gezien dat er nog veel te doen valt om de kinderen een zelfstandig leven te geven.

Daarom zijn er nog veel sponsoren nodig om Mamare draaiende te houden om veel kinderen een goed leven te geven.